Natland Group navýšila v roce 2016 vlastní kapitál o 8,8% na nynější 1,222 miliardy korun

14.6.2017

Necelých 100 milionů čistého zisku vydělala v roce 2016 investiční společnost NATLAND Group. Úspěšná je především v oblasti nemovitostí, financí a moderních technologií. Celková aktiva skupiny dosáhla ke konci minulého roku výše 2,038 mld. Kč.

Reálná hodnota majetkových účastí skupiny vzrostla o 7,4 % na nynějších 847 mil. Kč. Výnosy z nich dosáhly hodnoty 120,5 mil. Kč. Vyplývá to z auditovaných a  konsolidovaných výsledků skupiny. Hlavní výsledky:

„Udržujeme nízké zadlužení skupiny, a naopak poměrně vysoký vlastní kapitál. Tím pádem máme nejen schopnost nakupovat majetkové účasti, ale také velmi efektivně a rychle řešit projekty v problémech (distressed assets),“ říká David Manych, který je partnerem NATLAND Group se zodpovědností za finanční řízení.

K výsledku skupiny přispěly především stabilní výnosy z nemovitostí, úspěšné investice do moderních technologií a obrat hospodaření finančních projektů.

V roce 2016 dokončila NATLAND Group zformování MindForge, hubu několika technologických firem. „Některé firmy z MindForge  jsme připravili na očekávanou letošní expanzi na vyspělé zahraniční trhy. V tomto roce jsme jim pro ni poskytli zásadní investici,“ říká zakladatel a většinový majitel NATLAND Group Tomáš Raška.

Ve finanční sféře se například povedlo dokončit restrukturalizaci společnosti EC Financial Services. V minulém roce vydělala 26 milionů korun, ve srovnání se ztrátou 53 milionů korun v roce 2014 a kladnou nulou v roce 2015.

NATLAND Group přešla v roce 2016 na mezinárodní účetní standardy. Výsledky jsou auditovány společností TPA, valuaci majetkových podílů pak provedla firma Grand Thornton.

Kontakt: media@natland.cz  

Zpět na přehled